Òdena serà protagonista a la Festa del Bàsquet Català

Aquest dissabte dia 1 de juliol, la Sala “Luz de Gas” de Barcelona serà l’escenari de la 36ª edició de la Festa del Bàsquet Català que organitza anualment la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ) i durant la qual es premia, entre d’altres, als equips que han guanyat els seus campionats, als que han aconseguit pujar de categoria, als millors jugadors/es de cada categoria, entrenadors, àrbitres i auxiliars de taula que han arribat als 25 anys de trajectòria, també als Ajuntaments i els clubs que han col·laborar acollint fases finals.

Aquesta edició serà presentada per l’actor Joan Pera, agafant així el relleu del Mag Lari, presentador a l’edició de l’any passat.

I en aquesta edició, Òdena tornarà a tenir de nou un paper protagonista en aquesta Festa del Bàsquet Català, amb la concessió de la Medalla al Mèrit en Basquetbol, categoria d’argent, a l’ex-directiu de l’Òdena Club de Bàsquet, en Xavi Fanega Prat, pels seus anys de dedicació a l’esport de la cistella i pel foment del bàsquet de lleure i de formació.

Fent un cop d’ull enrere d’aquesta Festa podem veure que a l’edició de l’any 2012, l’Òdena Club de Bàsquet, en el final de la seva 2ª temporada, l’equip sènior masculí aconseguia l’ascens a 3ª Categoria Catalana, després d’un gran final de campionat que li donava in-extremis el sots-campionat. Per aquest motiu, la Federació premiava per primer cop al club amb un Diploma commemoratiu.

A l’any següent, era l’Ajuntament d’Òdena qui rebia la Distinció Especial FCBQ per la seva col·laboració en l’organització de la Fase Final del Campionat Sènior B, categoria femenina.

I a l’any 2014, premis per partida doble, per una banda, l’equip sènior de l’Òdena Club de Bàsquet, després de perdre la categoria la temporada anterior, tornava a pujar a la 3ª Categoria Catalana amb la consecució d’un nou sots-campionat, i per aquest motiu tornava a rebre un Diploma commemoratiu, i per una altre banda l’Ajuntament d’Òdena rebia una nova Distinció Especial FCBQ per la seva col·laboració en l’organització de la Fase Final del Campionat Territorial de Barcelona Sots-25, categoria femenina.