Laura Orgué guanya l’11a edició de l’Olla de Núria

Jan Margarit i Laura Orgué s’han adjudicat, aquest diumenge, la victòria de l’11a edició de l’Olla de Núria, la prova emblema de la Vall de Núria, al Ripollès, que discorre per 21,5 quilòmetres d’espectaculars paisatges, amb més de 2.700 metres. Una cursa organitzada per la Unió Excursionista de Vic, que durant el cap de setmana implica més de 700 corredors en totes les modalitats, i que és un referent en el món del trail running català, tant pel recorregut, com per l’especificitat de córrer en altura.
Orgué s’ha adjudicat el liderat per segon any consecutiu. Ho ha fet amb un temps de 2:52:00, convertint-se, també, en la guanyadora de la reolla, després d’haver estat la campiona, també de la cursa vertical. Per darrere seu, Clàudia Sabata arribava a la meta 11 minuts més tard i, finalment, la gironina Tina Bes completava el podi amb 1:25:05.
Amb aquests resultats, l’organització conclou una jornada que han qualificat com a “excel•lent”, amb temperatures que han estat completament estiuenques, i amb total respecte envers el medi ambient. En aquest sentit, han recordat, ha anat el canvi de dates, que ha fet avançar les curses, per tal de respectar la nidificació de la perdiu blanca en aquest entorn natural.

Foto: J. Muntané (Nació Digital)