El capità de l’IHC, Ton Baliu, al Porto

baliu porto igualadaEl capità de l’IHC, l’igualadí Ton Baliu, jugarà amb quasi tota seguretat al FC Porto de Portugal la propera temporada. La premsa portuguesa ja fa dies que parla de l’interès del prestigiós club portugués per al jugador de l’Igualada, que passaria a formar part d’un dels equips històrics d’aquell país i un dels més importants d’Europa, que dirigeix des de l’any passat l’exjugador de l’IHC Guillem Cabestany.
Ton Baliu ha militat 10 temporades amb el primer equip de l’Igualada HC, 4 d’elles com a capità del conjunt arlequinat, i és, avui per avui, la seva icona per a molts aficionats. És l’únic club on ja jugat tota la seva vida, des de que era un nen molt petit. Amb 27 anys d’edat, el pas al FC Porto pot representar per a ell tota una oportunitat, a més de poder dedicar-se al 100% a l’hoquei, ja que formaria part d’una plantilla professional. Malgrat l’intensa rumorologia, el seu fitxatge encara no s’ha confirmat oficialment.
El FC Porto, en la seva divisió d’hoquei patins, és actiu des de 1955. Per a les seves files han passat els millors jugadors d’hoquei d’aquell país, i també de catalans, com el porter Joan Ignasi Edo, que ja compta amb 40 anys d’edat, o Pedro Gil, que va jugar-hi en dues etapes diferents.
El club portugués ho ha aconseguit tot en títols: 21 lligues, 14 “taces” de Portugal, dues Lligues Europees, 2 Recopes, una Supercopa d’Europa i 2 Copes CERS. Tot i això, fa una vintena d’anys que no aconsegueix cap títol important a nivell continental, tot i que ha jugat dues de les últimes tres finals de la Lliga Europea.