Bernat Jaume arriba a les semis de l’Open de Barcelona

Fantàstic resultat del Bernat Jaume a l’Open PSA jugat a l’Esportiu Rocafort de Barcelona.

A resultes de perdre 40 llocs en el seu ránquing mundial, va passar del 118 al 162, el jova anoienc va haver de jugar dos partits de prèvies. Primer davant el barceloní Dan Pascual al qui va derrotar 11-3, 11-3, 11-1, en 2a ronda complicadíssim partit amb el jove i prometedor francès Sebastien Bonmalais, 150 del ránquing mundial dominant un exigent partit de 11-3, 11-8, 6-11, 11-1 i guanyant-se un dels 4 llocs que donaven accés al quadre principal. Amb aquest resultat el Bernat és va revenjar de la derrota que el seu germà gran Joel va patir davant el Sebastien a 1a ronda de prèvies per 3-11, 7-11, 7-11.

A 1a ronda del quadre, el Bernat va aconseguir donar un pas de gegant en la seva carrera esportiva, guanyant a l’experimentadíssim 1 danès Kristian Frost , 103 del món però habitualment TOP 60 mundial i cap de sèrie 5 del torneig.

A la ronda de ¼ de final, tocava un altre “coco” de molta entitat, el escocès Douglas Kempsell, cap de sèrie 2, número 3 d’Escòcia i 92è del món. Jugant un esquaix de somni va donar compte del “Dougi” en 4 apassionants jocs 11-5, 9-11, 11-6, 11-5.

Desprès de 3 finals i més de 250’ en 4 dies, la semifinal era davant el seu vell contrincant i company d’entrenament, el barceloní Edmon Lopez. En aquest partit el cor volia però les cames i la ment, no van rutllar, caient en 3 sets, però completant el millor torneig de la seva carrera professional fins la data.

Per valorar el resultat de veritat, cal analitzar-lo més en com es va produir que no pas el resultat en si, que per cert és molt bo. El Bernat va jugar a un gran nivell en els 3 aspectes fonamentals del joc i va desplegar un joc tàcticament, mentalment i físicament perfecte. Guanyar dos jugadors tipus Kristian o Douglas, suposa superar un mur imprescindible, si et vols obrir camí dins l’esquaix professional.